Cloud Technology

Automatiseer waar je kan

Met Cloud boek je pas écht succes als je automatiseert. Dynamisch op- en afschalen, services 24/7 laten monitoren en wéten dat de kosten geoptimaliseerd zijn: dat zijn de voordelen die het verschil maken. Wie op de juiste manier automatiseert, bespaart geld, verkleint de kans op fouten en maakt mensen vrij zodat zij meer tijd kunnen besteden aan innovatie. Die combinatie helpt je om die gewilde digital enterprise te worden. Dit is een data-gedreven, wendbare organisatie die zich in no-time aanpast als de situatie daarom vraagt. Zorgt Cloud voor die wendbaarheid? Dan is jullie cloudmigratie geslaagd.

Om je te helpen zover te komen, lees je op deze pagina hoe je jullie cloudapplicaties en -processen automatiseert.

Cloud automatiseringstools

Hieronder vind je de zes veel gebruikte Cloud automatiseringstools. Per onderdeel geven we een toelichting én vertellen we hoe wij je kunnen ondersteunen.

weolcan-_api management platform

API Management Platform

Het ontsluiten van data uit bestaande en nieuwe applicaties verloopt in het cloudtijdperk via API’s (Application Programming Interfaces). Voordat deze API’s hun werk kunnen doen, moeten ze eerst worden ontworpen, ontsloten en onderhouden. Hiervoor heb je inzicht nodig in het gebruik, de beveiliging en de prestaties van die API’s. Dit doe je met API-managers, API-gateways en API-analytics. Weolcan begeleidt je bij de selectie en implementatie van API Management Platformen en organiseert daarnaast geregeld meet ups over API-management.

Configuration Management

Het beheer van infrastructuurcomponenten zoals virtuele machines (instances), operating systems, middleware en applicaties verloopt geautomatiseerd en op basis van policies (policy based automation). Aan de infrastructuurbeheerder dus de taak om de gewenste services te beschrijven. Hiermee maakt individueel serverbeheer plaats voor configuratiebeheer (infrastructure-as-code), waarmee grotere hoeveelheden infrastructuurcomponenten met minder inspanning beheerd kunnen worden. Weolcan begeleidt je bij de selectie en implementatie van configuration management tools en biedt hands-on trainingen om ermee te leren werken.

weolcan-_configuration management
weolcan-_enterprise platform as a service

Enterprise Platform-as-a-Service

Een Platform-as-a-Service (PaaS) vervult een duidelijke rol: het stelt organisaties in staat om software sneller en eenvoudiger naar de markt te brengen. In plaats van met diverse point-solutions de diverse processtappen te automatiseren, ga je het beheer van de middleware, de databases, de communicatie- en integratielagen als een one-stop-shop afnemen. Een Enterprise PaaS onderscheidt zich doordat de governance, provisioning en chargeback volledig is geïntegreerd. Een mooi voorbeeld van een Enterprise PaaS is het open source CloudFoundry-platform. Weolcan heeft al diverse organisaties geholpen bij de selectie en implementatie van Enterprise PaaS en kan ook jou hiermee op weg helpen.

Performance en Resilience Monitoring

Het optimaliseren van die laatste procentpunten van een service of applicatie vraagt naast een goed ontwerp ook om testen en inzicht. Inzicht in de prestaties van een applicatie verkrijg je via Application Performance Monitoring. Testen met tools zoals de Chaos Monkey geeft je inzicht in de bestendigheid tegen uitval van de infrastructuur. Hierbij is het doel om een dienst zó te ontwerpen en neer te zetten dat deze een hogere beschikbaarheid en betrouwbaarheid kent dan in de on-premises infrastructuur. Weolcan helpt je bij de implementatie van de tool en zorgt dat jij en je collega’s ermee aan het werk kunnen.

weolcan-_performance en resilience montoring
weolcan-_Cloud cost optimization tools

Cloud Cost Optimization Tools

Weten dat de kosten voor Cloud geoptimaliseerd zijn. Dat is wat cloud cost optimization tooling je oplevert. Hiermee zorg je voor het continue finetunen van Cloud, virtuele machines (instances), storage én services. De businesscase van cloud cost optimization tooling is simpel. Direct na de implementatie kan je namelijk al besparingen realiseren van 10% tot 25% op de maandelijkse cloudkosten. Wij helpen je met de inrichting van de tools en de analyse van de data.

Security en Compliance

Naast de services en applicaties zelf, kan je ook je Cloud governance automatiseren. Handig, want hoogstwaarschijnlijk voldoen je verschillende cloudomgevingen niet allemaal aan dezelfde eisen. In een zogeheten playground (een cloudomgeving waarin volop ruimte is om te experimenteren) hoeven applicaties nog niet aan alle eisen rondom compliance en security te voldoen. In een Managed Cloud juist wél. Met slimme tools zoals DivvyCloud stel je per omgeving de nodige beveiliging in. Hiermee krijg je grip op al je applicaties, zonder het risico dat je iets over het hoofd ziet. Onze experts helpen je met risk assessment en auditing, én met de implementatie van de tooling.

weolcan-_security en compliance

Aan de slag met Cloud Technology

Wil jij zoveel mogelijk applicaties en processen automatiseren, maar kan je wel wat hulp gebruiken? Neem dan via de button contact met ons op. Onze experts werken dagelijks met bovenstaande tooling en helpen je op het gebied van strategie, governance én techniek.

Stel je vraag!

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com